ЗАВАНТАЖИТИ

ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ

Фольга алюмінієва

Фольга AlАлюмінієва фольга (від нім. Folie, лат. folium — лист) — гнучка металічна «плівка», тонка (товщиною від 0,001 до 0,2 мм) з алюмінію. Вирізняють матову та глянцеву алюмінієву фольгу, в залежності від технології виготовлення. Алюмінієва фольга широко використовується для виробництва різноманітних пакувальних матеріалів. Це пакування харчових продуктів (молочні продукти (йогурт, плавлений сир, масло), солодощі (плитки шоколаду, морозиво, жувальна гумка), кава, чай, дитяче харчування, сухі продукти (супи, картопляне пюре), напоїв (пиво, безалкогольні напої, соки, молоко), готових страв, корму для тварин. тютюну, фармацевтики (таблетки, мазі, трансдермальні терапевтичні системи), косметики (туби зубних паст, вологі серветки, шампуні), промислових товарів (клеї, чорнила картриджів, хімікати).

ФольгаНайширше застосування має комбінований матеріал, що складається з алюмінієвої фольги та паперу або поліетилену, склеєних мікровоском.

Як правило, папір для каширування використовують жиростійкий (55 - 74 г/м2). Утворений матеріал створює захист від світла і вологості, має хороші бар’єрні властивості щодо проникнення жиру. При кашируванні поліетиленом, крім вищеперелічених переваг, створюється додатковий захист від проникнення вологи. Використовують для фасування масла, маргарину, дріжджів, жиру, глазурованих сирків, фаршу.